loading...
كتابخانه علامه طباطبايي شهرستان شهرضا
faramarz بازدید : 82 دوشنبه 03 شهریور 1393 نظرات (1)

اسکندر رومی را پرسیدند دیار مشرق و مغرب به چه گرفتی که ملوک پیشین را خزاین و عمر و ملک و لشکر بیش از این بوده است ایشان را چنین فتحی میسر نشده گفتا به عون خدای عزّوجل هر مملکتی را که گرفتم رعیتش نیازردم و نام پادشاهان جز به نکویی نبردم

بزرگش نخوانند اهل خرد

که نام بزرگان به زشتی برد

faramarz بازدید : 83 شنبه 01 شهریور 1393 نظرات (0)

 
حاتم طایی را گفتند: از تو بزرگ همت تر در جهان دیده ای یا شنیده ای؟ گفت: بلی، روزی چهل شتر قربان کرده بودم امرای عرب را، پس به گوشه صحرا به حاجتی برون رفته بودم، خارکنی را دیدم پشته فراهم آورده. گفتمش: به مهمانی حاتم چرا نروی که خلقی بر سماط او گرد آمده اند؟
گفت:
هر که نان از عمل خویش خورد

منت حاتم طائی نبرد

من او را به همت و جوانمردی از خود برتر دیدم

مهدی زارع بازدید : 123 پنجشنبه 30 مرداد 1393 نظرات (0)

در این مراسم پس از نقد و بررسی کتاب توسط حسامیان و سخنرانی مؤلف و قاسمی ناشر کتاب مراسم رونمایی از کتاب توسط اساتید انجمن ادبی، فرهیختگان و خانواده مولف انجام شد.

شایان ذکر است «از دل تا غزل» اولین مجموعه شعر سهیلا السادات اولیایی متولد سال ۱۳۵۳ شهرضا است.
کتاب حاضر مجموعه غزل‌های این شاعر جوان است که بین سال‌های ۹۰ تا ۹۲ سروده شده‌است،‌ این مجموعه شامل چهار فصل با عناوین «پرسه های پاییز»، «زمزمه های زمستان»، «ترانه های تابستان» و «عاشقانه های بهار» در قالب غزل و بخشی با عنوان «کوتاه نوشته ها» ست که شامل تعدادی رباعی می شود. «از دل تا غزل» در قطع رقعی، ۱۳۲ صفحه و از سوی انتشارات سام آرام روانه بازار شده است.

 

 

 

  

 

faramarz بازدید : 89 یکشنبه 26 مرداد 1393 نظرات (0)

صبربسیار ببا ید پدر پیر فلک را             تا د گر ما د ر گیتی چو تو فرزند بزا ید

درگذشت پدر بزرگوار دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، جناب آقای علیرضا مختارپور راخدمت خانواده محترم آن مرحوم تسلیت عرض نموده واز حضرت باریتعالی بقای عمر بازماندگان را مسئلت داریم.

 

امین نادری بازدید : 103 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)

رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شهرضا خبر داد:

تجهیز کتابخانه علامه طباطبایی شهرضا با کمک خیرین

رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شهرضا گفت: یک دستگاه کولر و همچنین تقبل هزینه پارتیش بندی بخشی از کتابخانه علامه طباطبائی جهت برگزاری کلاس های آموزشی توسط 2 نفر از خیرین شهرضایی انجام شده است.

امین نادری بازدید : 109 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)

به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان؛ برگزاری مسابقه کتابخوانی آنلاین آسیب شناسی ماهواره و فضای مجازی کارشناس فرهنگی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان از برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع آسیب شناسی ماهواره و فضای مجازی از طریق شبکه کتابخوانان حرفه ای و بصورت آنلاین خبر داد.

مهدی زارع بازدید : 171 جمعه 24 مرداد 1393 نظرات (0)

مراسم سومین سالگرد درگذشت شاعران فرهیخته شهرضا ، استاد قاسم سیاره متخلص به "آشفته " و فرزند بزرگوارش استاد بهرام سیاره متخلص به "پریش " بر سر مزار آن دو مرحوم برگزار گردید .

در این مراسم که اعضای انجمن های ادبی ، جمعی از فرهیختگان و اعضای خانواده آن دو مرحوم حضور داشتند ، رجب فرهمندیان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد و خاطره آن دو استاد فرهیخته را گرامی داشت و از تلاش های آنان جهت رونق شعر و شاعری در شهرضا و تربیت شاگردان متعدد در زمینه شعر و ادب تقدیر و تشکر نمود.

این مراسم  ، بیستم مرداد ماه بر سر مزار آن دو استاد گرانقدر واقع در صحن امامزاده شاهرضا (علیه السلام) برگزار گردید .

شایان ذکر است در این مراسم اعضای منتخب انجمن ادبی آشفته به شعر خوانی پرداختند و این برنامه با قرائت فاتحه حضار برسر مزار آن دو مرحوم به پایان رسید .

yadegaran بازدید : 107 چهارشنبه 22 مرداد 1393 نظرات (0)

جلال آل­احمد، بدون شک يکي از بزرگترين نويسندگان معاصر است که در طول عمر کوتاه خود گامهاي بزرگي در راه فرهنگ و ادبيات اين مرز و بوم برداشته است. او اکنون به­عنوان يک نويسنده­ي صاحب سبک در ادبيات معاصر شناخته مي‌شود و دارای نثری صريح، طنزگونه، کوتاه و نزديک به زبان گفتاری (زبان معيار) است. او که تأثیری گسترده بر جریان روشنفکری دوران خود داشت، به جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعی، پژوهش‌های مردم­شناسی، سفرنامه‌ها و ترجمه‌های متعددی نیز پرداخت. از او آثار متعدد ادبي، اجتماعي، سياسي و ترجمه به يادگار مانده است. وی در آثار خود فضای سياسي و اجتماعي ايران را به خوبی ترسیم نموده و بسیاری از مقولات اجتماعی و مسایل سیاسی دوران خود را با نگاهی انتقادی مورد بررسی قرار داده است. آثار وی را به ­طور کلی می‌توان در پنج مقوله طبقه‌بندی کرد: قصه و داستان، مشاهدات و سفرنامه، مقالات، ترجمه و خاطرات و نامه‌ها.

جلال آل­احمد در سال 1324 با چاپ داستان «زیارت» در مجله­ي «سخن» به دنیای نویسندگی قدم گذاشت و در همان سال، این داستان در کنار چند داستان کوتاه دیگر در مجموعه­ي «دید و بازدید» به چاپ رسید. در سال 1326 کتاب «از رنجی که می‌بریم» چاپ شد که مجموعه­ي ده قصه­ي کوتاه بود و در سال بعد «سه تار» به چاپ رسید. پس از آن آل‌احمد به ترجمه روی آورد. در این دوره، به ترجمه آثار برخی نویسندگان غربی پرداخت. «قمارباز» از داستايوفسکي (1327)، «سوءتفاهم» (1329) و «بيگانه» از آلبرکامو (1328)، «دست‌هاي آلوده» از سارتر (1331) و «بازگشت از شوروي» اثر آندره ‌ژيد را ترجمه نمود. در این میان ترجمه دو کتاب «عزاداري‌هاي نامشروع» اثر سيدمحسن عاملي (1322) که در آن به نقد زنجيرزني و قمه‌زني مي‌پردازد و كتاب «محمد و آخرالزمان» اثر پل‌كازانوا (1326) جنجال فراوانی برانگیخت.

طی سالهای 1333 و 1334 «اورازان»، «تات‌نشین­های بلوک زهرا»، «هفت مقاله» و ترجمه­ي «مائده‌های زمینی» را منتشر کرد و در سال 1337 «مدیر مدرسه» و «سرگذشت کندوها» را به چاپ سپرد. دو سال بعد «جزیره‌ي خارک؛ درّ یتیم خلیج» را چاپ کرد. سپس از سال 40 تا 43 «نون و القلم»، «سه مقاله­ي دیگر»، «کارنامه­ي سه ساله»، «غرب زدگی»، «سفر روس» و «سنگی بر گوری» را نوشت و در سال 1345 پس از بازگشت از سفر حج، «خسی در میقات» را چاپ کرد. گزارش­ها (1325)، حزب توده سر دو راه (1326)، هفت مقاله (1333)، سه مقاله دیگر (1341)، غرب‌زدگی (1341)، کارنامه­ي سه ساله (1341)، ارزیابی شتابزده (1342)، یک چاه و دو چاله (1356)، در خدمت و خیانت روشنفکران (1356)؛ مهمترین اثرش كه خود آنرا نوعی جلد دوم غربزدگی می‌نامد و گفتگوها (1346)، سفر به ولایت عزرائیل، اسرائیل عامل امپریالیسم (چاپ کتاب در تاریخ مهر ۱۳۵۷) از جمله کتابها و مقالات او محسوب می‌شوند.

با تأمل در آثار منتشر شده از جلال می‌توان گفت که تلاشهای وی در ترجمه و معرفی آثار نویسندگان غربی و همچنین مقالات و نوشته‌های وی که با سبک خاص خود ارائه گردیده، نقش بسیار مؤثری در پیشبرد ادبیات معاصر ایفا کرده و از وی یک چهره‌ی ادبی ماندگار به یادگار گذاشته است.  

yadegaran بازدید : 87 چهارشنبه 22 مرداد 1393 نظرات (0)

در فولكلور آلمان، قصه اي هست كه این چنین بیان می شود:


مردي صبح از خواب بيدار شد و ديد تبرش ناپديد شده. شك كرد كه همسايه اش

آن را دزديده باشد، براي همين، تمام روز او را زير نظر گرفت.
متوجه شد كه همسايه اش در دزدي مهارت دارد، مثل يك دزد راه مي رود، مثل
دزدي كه مي خواهد چيزي را پنهان كند، پچ پچ مي كند، آنقدر از شكش مطمئن
شد كه تصميم گرفت به خانه برگردد، لباسش را عوض كند، نزد قاضي برود و
شكايت كند.


اما همين كه وارد خانه شد، تبرش را پيدا كرد.زنش آن را جابه جا كرده
بود. مرد از خانه بيرون رفت و دوباره همسايه اش را زير نظر گرفت و دريافت
كه او مثل يك آدم شريف راه مي رود، حرف مي زند، و رفتار مي كند.

 

همیشه این نکته را به یاد داشته باشیم که:


ما انسانها در هر موقعیتی معمولاً آن چیزی را می بینیم که دوست داریم ببینیم.

تعداد صفحات : 12

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 105
  • کل نظرات : 16
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 38
  • آی پی امروز : 16
  • آی پی دیروز : 25
  • بازدید امروز : 20
  • باردید دیروز : 35
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 156
  • بازدید ماه : 574
  • بازدید سال : 4,577
  • بازدید کلی : 47,102